Det første foto af Jordkloden kaldes "Earthrise" og blev taget af astronauten William Anders d. 24. december 1968 under Apollo 8-missionen;
den første bemandede mission som kom til Månen (men ikke landede).
Grunden til, at man ikke ser stjerner på billedet, skyldes simpelthen at eksponeringstiden ikke var lang nok.
Stjerner lyser ret svagt, så for at tage et billede af dem, er du nødt til at sætte dit kamera til længere eksponeringstid end hvis du f.eks. tager et billede af din kat i fuldt dagslys.
Jordkloden, derimod, stråler klar med reflekteret sollys og kræver derfor meget kortere eksponeringstid.
Man må altså vælge, om man vil have et billede hvor man
1) kan se stjernerne, men hvor Jorden er en stor, hvid klat, eller
2) kan se Jordens detaljer, men hvor stjernerne ikke træder frem.
William Anders valgte så det sidste — mere præcist 1/250 sekund (og blænde f/11) — da han jo gerne ville vise Jordkloden.
Nu om dage har vi digitalkameraer med større dynamisk spænd end Anders' analoge Hasselblad 500 EL-kamera havde dengang, og det er derfor lettere at få både lyse og mørke detaljer med i samme eksponering.
Men for at tage gode billeder, er man ofte stadig nødt til at vælge som ovenfor, eller eventuelt sætte et billede sammen af flere eksponeringer.
Hvis du har et kamera, hvor du selv kan indstille eksponeringstiden, kan du jo prøve eksperimentere selv med at tage et billede af noget lyssvagt og noget lysstærkt i samme felt med forskellige eksponeringstider (men med samme blænde).